O nama

Naša Predškolska ustanova „ Kuća veverica“ nalazi se na Banjici u neposrednoj blizini Bajfordove šume. Kuća od preko 400m2 sa prelepo uređenim dvorištem i prostorom koji obiluje prostranim i osvetljenim sobama opremljenim edukativnim materijalima pogodnim za svakodnevni dečiji boravak i njihovo celovito i bezbrižno odrastanje.

Prostor i celokupan materijal prilagođeni su deci uzrasta od 1-7 godina.

Edukaciju i negu dece podržava tim stručnih medicinskih sestara- vaspitača, vaspitača, pedagoga, saradnika i ekologa. Ono čemu težimo je da sve što se raelizuje u okviru ustanove bude podređeno deci, njihovim potrebama i željama. Okrenuti smo ekologiji u želji da dete prihvati svoju okolinu, da nauči da živi u svom okruženju u harmoniji sa drugim vrstama, vodeći o njima računa, ne narušavajući životnu sredunu.

Deca u kontaktu sa prirodom otkrivaju svoju pravu snagu“ M.Montesori

U našoj Ustanovi „ Kuća veverica“ uspeli smo donekle da probudimo uspavane uspomene bezbrižnog  detinstva i setimo se kakvi smo nekad bili a kakva bismo želeli da budu naša deca. Želimo da im prenesemo sve one lepote detinstva koje smo mi imali a koje su se negde usput izgubile. Trudimo se da ih podstaknemo da odrastu u što bolje ljude, da budu odgovorni, da poseduju empatiju, da se trude i zalažu za svoja uverenja.

Naš tim iz želje da večno ostane dete okruženo maštom i nesputanom kreativnošću gde su istraživanje i igra najbolje učiteljice oformio je ovaj vrtić „ Kuća veverica“

  • Velika smo družina u kojoj je svaki pojedinac bitan.
  • Priroda nam je najbolja drugarica
  • „ U detetu leži sudbina budućnosti“ M.M
  • Nudimo podsticajnu sredinu za planiranje, organizaciju i realizaciju raznovrsnih aktivnosti
  • Vaše dete će se sa nama osećati prihvaćeno i sigurno a istovremeno samostalno i nezavisno.
  • Pružamo bogatstvo igrovnih i didaktičkih materijala, stimulativnu sredinu i posvećen, stručan kadar koji zajedno pružaju deci sigurnost, slobodu izbora i mesto gde se raste srećno.
  • Upis u vrtić traje čitave godine.